Zdroj: http://www.luxfery.net/2015_www/index.php?a=luxfery-ochrana-povrchu-gtgt/beton-pro-impregnace-sklobetonovych-konstrukci-proti-vode  •  Vydáno: 1.8.2017 17:14  •  Autor: LUXFERY.net

BETON PRO Hydrofobní impregnace sklobetonových konstrukcí proti vodě

BETON PRO  Hydrofobní impregnace sklobetonových konstrukcí proti voděPoužívá se jako vodoodpudivá bezbarvá ochrana povrchu pro ošetření nasákavých materiálů jako jsou beton, omítky, prefabrikáty, cihelné zdivo (hliněné a vápenné cihly, neglazované cihly), přírodní kámen atd.

ĆIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA luxferových ploch ...

  Pošlete nám Vaše dotazy ...ESCHOP - www.ELUXFERY.net ...Návod ...   


  BETON PRO je reaktivní hydrofobní impregnace na siloxanové bázi obsahující organická rozpouštědla. Ochrana povrchů savých materiálů, betonu, cihelného zdiva, pískovce a ostatního kamene proti působení vody. Netvoří film, neuzavírá póry v podkladu. Splňuje požadavky ČSN EN 1504-2. Hloubka průniku Třída I. Výborně proniká do otevřených pórů podkladu, což zajišťuje dlouhodobou odolnost vůči vodě, přesto však je nátěr propustný pro vodní páru v obou směrech. Díky 

HYDROFOBNÍ IMPREGNACE

Hydrofobní impregnace sklobetonových povrchů BETON PRO

Princip hydrofobizace spočívá ve zvýšení povrchového napětí materiálů a zvětšení smáčecího úhlu vody vytvořenímtenké vrstvičky hydrofobní látky na vnitřním povrchu pórů.

- zvyšuje životnost konstrukce
- zvyšuje odolnost vůči mrazu a chemickým rozmrazovacím látkám
- snižuje pronikání vody a agresivních látek do konstrukce (chloridy, sírany atd.)
- zabraňuje poškození betonu vlivem alkalicko-křemičité reakce (ASR)
- neovlivňuje propustnost pro vodní páru
- snižuje možnost znečištění
- neovlivňuje výsledný vzhled podkladu
- minimální požadavky na přípravu podkladu: jen očištění podkladu

VÝHODY BETON PRO

- snižuje kapilární nasákavost
- snižuje tvorbu výkvětů
- zabraňuje vnikání nečistot do pórů podkladu
- zlepšuje tepelnou izolaci
- může být přetírán jinými nátěry na rozpouštědlové bázi a disperzními nátěry
- vyšší životnost a odolnost než běžné prostředky na silikonové bázi
- snižuje pronikání chloridových iontů a jejich pohybu
- nemá vliv na propustnost vodních par
- nemá vliv na vzhled podkladu

 

 

 

 


SLOŽENÍ

Kombinace silanu a siloxanu v organickém rozpouštědle.

NÁVOD K POUŽITÍ:

Nejlépe je použít plastikové nebo polyetylenové rozprašovače. V případě větších ploch možno použít stříkací pistole. BETON PRO lze nanášet mechanicky štětkou, ponořením nebo postřikem. Při spreyování je třeba se vyvarovat vdechování výparů. 

Před použitím prostředku BETON PRO si důkladně přečtěte pokyny pro manipulaci s tímto přípravkem. Všechny údaje o první pomoci a BOZP jsou podrobně uvedeny v bezpečnostním listu a na etiketě.

Podklad musí být zbaven nečistot, mastnoty a starých nátěrů. Trhliny větší než 200 μm musí být opraveny vhodným způsobem ještě před aplikací hydrofobního nátěru. Případné vápenné výkvěty, zbytky solí, barev atd. musí být odstraněny nejlépe tryskáním tlakovou vodou nebo vhodnými čisticími prostředky. Nejlepšího impregnačního účinku je dosaženo na suchém, dobře savém podkladu.Podklad musí být suchý, bez vlhkých míst.

BETON PRO je připraven ihned k použití, nesmí být ředěn. Pro zajištění optimální životnosti je třeba aplikovat minimálně 2 vrstvy nátěru. Nanášejte pomocí nízkotlakého rozprašovače, štětce nebo válečku, směrem zdola nahoru. Zabraňte stékání. Následující vrstvy aplikujte metodou „vlhký do vlhkého“.

BETON PRO nevyžaduje žádné zvláštní ošetření během vytvrzování, pouze je třeba povrch chránit před deštěm, minimálně 3 hodiny po aplikaci při teplotě +20 °C. Potřísněné sklo ihned před zaschnutím očistěte lihem.

UPOZORNĚNÍ:

Minimální stáří podkladu (beton, malta) je 28 dní. Nesmí být přetírán vápennými a cementovými nátěry. Pokud jsou vyžadovány přesné požadavky na estetické provedení (např. při použití přírodního kamene), z důvodu možného nepatrného ztmavnutí doporučujeme předem provést test na zkušebním místě. BETON PRO není vhodný jako izolace proti vodě v místech vystavených působení hydrostatického tlaku a trvalému působení vody.

BETON PRO není určen pro utěsnění velkých trhlin před pronikáním vlhkosti. Prvky (např. hliníkové rámy, okna atd.), které nemají být opatřeny ochranným nátěrem BETON PRO je třeba zakrýt. V případě potřísnění těchto prvků, ihned očistěte použitím vhodného ředidla.

OCHRANNÁ OPATŘENÍ

Při zpracování je nutné dodržovat bezpečnostní pokyny, platné předpisy příslušných úřadů o ochraně zdraví při práci.
- Při aplikaci používejte ochranný oděv, brýle a rukavice.
- Podrobnější údaje týkající se hygieny a bezpečnosti práce, ochrany životního prostředí jsou uvedeny v Bezpečnostním listu.
- Odstraňování odpadu - Odpad dle zákona č. 185/2001 Sb. o odpadech.
- Odpad odvézt na skládku stavebního odpadu nebo předejte odborné firmě k likvidaci. Fólie je možné recyklovat.


sika

 

       Dodavatel materiláu pro system BETON PRO